GASTRIBALL

Spørgsmål og Svar

Ofte stillede spørgsmål

Efter at have sat maveballonen ind i maven, vil den blive fyldt med saltvand. Ballonen vil delvist fylde maven for at få dig til at føle dig tilfreds med mindre mængder indtaget mad.

Ballonen føres ind i maven gennem munden uden behov for operation. Lægen sætter et endoskopkamera (gastroskop) ind i maven. Hvis der ikke observeres nogen abnormiteter, føres ballonen gennem munden og ned i spiserøret og ind i maven. Inde i maven fyldes ballonen med en steril saltvandsopløsning gennem et lille påfyldningsrør fastgjort til ballonen. Når den er fyldt, fjerner lægen røret ved forsigtigt at trække i den ydre ende, hvorefter ballonen ligger frit i maven.

Denne procedure udføres af en kvalificeret gastroenterolog og uddannet plejepersonale.

Placering af ballonen tager ca. 20 minutter, hvorefter patienten overvåges i ca. 1 time, hvorefter patienten sendes hjem.

Abdominalballonen er designet til at hjælpe med vægttab for folk, der har 10 til 30 kg ekstra vægt at tabe. Deltageren skal have et BMI på 27 og derover for at være berettiget til en atomballon.

Intragastriske balloner er også nyttige for folk, der ikke er egnede til andre typer vægttabsoperationer. Brugen af en ballon kan hjælpe med at reducere en deltagers vægt før operationen og dermed reducere de risici, der er forbundet med kirurgiske indgreb på overvægtige patienter.

Ballonen lægges i maven i en periode mellem 6-12 måneder, alt efter hvor meget man ønsker at tabe sig, vælges ballontypen også efter det ønske. Hvis din læge anbefaler brug af ballonen i mere end 6 måneder, er det nødvendigt, at ballonen udskiftes med en ny.

Maveballonen er fyldt med en farvet saltvandsopløsning kaldet Methlyene blue. Dette vil hjælpe dig med at identificere en tidlig deflation eller lækage, da farvestoffet vil ændre farven på din urin til grøn. Skulle dette ske, skal du straks underrette klinikken, så ballonen kan fjernes.

Maveballonen fjernes på samme måde, som den blev indsat; via spiserøret og munden. Ved hjælp af et endoskopisk kamera fører lægen et kateter gennem munden og ind i maven. Ballonen vil derefter blive punkteret og tømt for luft. Når ballonen er tømt for luft, kan den gribes og fjernes.

I den første uge efter indsættelsen af en maveballon anbefales det, at du ikke deltager i tunge aktiviteter. Når din krop har tilpasset sig ballonen (efter en uge eller deromkring), er du fri til at genoptage dine normale aktiviteter. Det anbefales stærkt at starte et rutinemæssigt træningsprogram for at opnå bedre resultater.

Det er vigtigt for dig at erkende, at maveballonen kun er et af de nødvendige værktøjer til vægttab og bør bruges sammen med et kost- og træningsprogram lavet til dig af en af vores eksperter. Mængden af vægt, du taber og vedligeholder, afhænger i høj grad af, hvor tæt du følger programmet.

Det er meget sandsynligt, at tilstedeværelsen af ballonen i maven forårsager kvalme og opkastning i 5-7 dage efter anbringelse. Vores klinikker vil ordinere medicin for at hjælpe med at minimere disse potentielle bivirkninger.

Det anbefales også at holde fri fra arbejdet i disse 5-7 dage.

Der er en mulighed for, at du kun vil tabe en lille del af din vægt. Dette afhænger selvfølgelig af dit engagement i din kost og livsstil.

Du vil føle ubehag de første par dage efter indgrebet. Derefter vil din krop tilpasse sig tilstedeværelsen af ballonen, og du vil begynde at føle dig tilfreds med mindre spist mad.

Du bør planlægge mindst 5-7 dages inaktivitet efter proceduren. Du kan forvente at føle lav energi i op til 14 dage efter indgrebet. Derefter vil du være i stand til at genoptage normal aktivitet. Dette afhænger af, hvor hurtigt din krop tilpasser sig ballonens tilstedeværelse.

Det frarådes at drikke alkohol i behandlingsperioden.

Der er ingen madrestriktioner, selvom du ikke har lyst til at spise så meget, som du plejer. Hvis du spiser fed mad eller slik, kan du desuden føle dig utilpas. Overdreven overspisning, mens ballonen er på plads, kan være farlig.

Vores klinikker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39 640 125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 10 10 10 902 svensk

+46 76 317 5411 engelsk og arabisk

Beregn BMI

Vægt: kg

Højde: cm

BMI: 0 kg/m²