Hvad er en Orbera Ballon?

Orbera Ballonsystemet er et vægttabssystem, hvor der bruges en gastrisk ballon, der optager plads i maven. Denne gastriske ballon placeres i maven gennem munden ved hjælp af en minimal invasiv endoskopisk procedure, mens patienten er under mild sedation/rus. Når Orbera ballonen er på plads fyldes ballonen med saltvand, så den udvider sig til en sfærisk form. Ballonen kan fyldes med forskellige mængder af saltvand (fra 400 til 700 cc) afhængig af, hvilken mængde der bedst passer til patientens kropstruktur.

Hvordan virker en Orbera ballon?

Orbera Ballon Systemet optager plads i maven for at hjælpe patienter med at tabe sig. Den gastriske ballon er midlertidig og bør fjernes efter 6 måneder.

Hvornår bruges en gastrisk ballon?

Metoden med en gastriske ballon anvendes til overvægtige voksne patienter med et Body Mass Index (BMI) på 30-40 kg/m2, og som ikke har været i stand til at tabe sig gennem kost og motion. Metoden er beregnet til at blive brugt, mens en patient deltager i en kost- og motionsplan overvåget af en læge.

Hvad gør Orbera Ballonsystem?

En klinisk undersøgelse af en gruppe mennesker viste, at personer der brugte Orbera Ballon, tabte sig mere i vægt end dem, der ikke gjorde. Undersøgelsen omfattede i alt 255 patienter, som blev fulgt i et år. I denne periode havde 125 patienter en gastrisk ballon implanteret i seks måneder. Efter at ballonen var blevet fjernet, blev de fulgt i yderligere seks måneder. 130 patienter deltog i et 12 måneders diæt program og modtog ikke en gastrisk ballon behandling.

Patienter med Orbera ballon tabte sig i gennemsnit 9,8 kg (10,2% af deres kropsvægt) efter, at ballonen havde været på plads i seks måneder. Tre måneder efter at Orbera ballon blev fjernet (9 måneder efter ballonens placering) på de patienter, som fik Orbera Ballon, opretholdt de et gennemsnitsvægttab på 8,7 kg. De 130 patienter, der deltog i et diæt program, men ikke fik den gastriske ballon implanteret, tabte sig i gennemsnit 3,2 kg (3,3% af deres kropsvægt).

Du kan læse mere om GastriBall’s videnskabeligt dokumenterede virkning her!

box3

Vær opmærksom på, at ikke alle brugere vil kunne opnå samme resultater med en GastriBall® Maveballon.