GASTRIC BALL – FIND DEN BEHANDLING DER PASSER TIL DIG

Der findes forskellige vægttabssystemer baseret på en gastric ball (også kaldt gastric balloon eller på dansk gastrisk ballon/maveballon). Tre af de absolut bedste på markedet er Orbera, Medsil og Spatz. Vi anvender disse tre typer af gastric balloons, da vi gennem mange års erfaring ved, at de alle kan bidrage til et effektivt vægttab.

O

Orbera ballon

Vores behandling er et vægttabssystem, hvor der bruges en gastrisk ballon i maven. Vi tilbyder fire forskellige typer af maveballoner: Medsil, Orbera, Orbera 365 og Spatz3. Vi finder i fællesskab ud af, hvilken maveballontype, der passer bedst til dit behov.

S

Spatz ballon

Vores BMI-beregner nederst på siden viser din BMI og afgør, om du er egnet til en ballon i maven.
Vi anbefaler ikke en behandling, hvis dit BMI er under 27.

HVAD KENDETEGNER EN GASTRIC BALLOON FRA ORBERA/MEDSIL?

Orbera og Medsil balloner er et vægttabssystem, hvor der bruges en gastric balloon, der optager plads i maven. Begge typer balloner har en fast størrelse under hele forløbet. Orbera findes i to versioner. En 6 måneders version og en 12 måneders version. Medsil findes kun i 6 måneders version.

Ballonen placeres i maven gennem munden ved hjælp af en minimal invasiv endoskopisk procedure, mens patienten er under mild sedation/rus. Når ballonen er på plads fyldes den med saltvand, så den udvider sig til en sfærisk form.

Ballonen kan fyldes med forskellige mængder af saltvand (fra 400 til 700 cc) afhængig af, hvilken mængde der bedst passer til patientens kropsform og størrelsen af mavesækken.

Hvordan virker en Orbera/Medsil ballon?

Ballonen optager plads i maven for at hjælpe patienter med at tabe sig. Under forløbet bliver patienten ringet op hver 14. dage af en af vores kostvejledere for at optimere behandlingen og sikre vægttabet. Ballonen bliver fjernet efter 6 eller 12 måneder afhængig af typen. I nogle tilfælde vil det være muligt at se vægttabsresultater allerede efter nogle uger.

Hvornår bruges en gastric ball?

Metoden med en gastric balloon anvendes til overvægtige voksne patienter med et Body Mass Index (BMI) på over 27, og som ikke har været i stand til at tabe sig gennem kost og motion. Metoden er beregnet til at blive brugt, mens en patient deltager i en kost- og motionsplan overvåget af en fagperson.

VORES KLINIKKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

SPØRGSMÅL & SVAR

Hvis du er i tvivl om en maveballon-operation er noget for dig, kan du se de mest stillede spørgsmål her.

Scroll til toppen