Hvad er Orbera/medsil Balloner?

Orbera og Medsil baloner er et vægttabssystem, hvor der bruges en gastrisk ballon, der optager plads i maven. Begge typer balloner har en fast størrelse under hele forløbet. Orbera findes i to versioner. En 6 måneders version og en 12 måneders version. Medsil findes kun i 6 måneders version.

Ballonen placeres i maven gennem munden ved hjælp af en minimal invasiv endoskopisk procedure, mens patienten er under mild sedation/rus. Når  ballonen er på plads fyldes den med saltvand, så den udvider sig til en sfærisk form. Ballonen kan fyldes med forskellige mængder af saltvand (fra 400 til 700 cc) afhængig af, hvilken mængde der bedst passer til patientens kropsform og størrelsen af mavesækken.

Hvordan virker en Orbera/Medsil ballon?

Ballonen optager plads i maven for at hjælpe patienter med at tabe sig. Under forløbet bliver patienten ringet op hver 14. dage af en af vores kostvejledere for at optimere behandlingen og sikre vægttabet.  Ballonen bliver fjernet efter 6 eller 12 måneder afhængig af typen.

Hvornår bruges en gastrisk ballon?

Metoden med en gastriske ballon anvendes til overvægtige voksne patienter med et Body Mass Index (BMI) på over 27, og som ikke har været i stand til at tabe sig gennem kost og motion. Metoden er beregnet til at blive brugt, mens en patient deltager i en kost- og motionsplan overvåget af en fagperson.