GASTRIBALL

Beregn BMR

beregn dit bmr på gastriball

Hos Gastriball kan du beregne din BMR (basal metabolic rate).

Send en mail til mail@gastriball.dk hvis du er i Danmark eller send den til mail@gastriball.se hvis du er i Sverige. Du kan også ringe til os på +45 396 40125 hvis du er i Danmark, og på +46 76 317 5411 hvis du er i Sverige. Du kan kontakte os og bestille tid, hvis du er interesseret i at få målt dit BMR. Måling af din BMR koster 1.000 kr., men for patienter, der allerede har et forløb hos os, koster undersøgelsen 500 kr.

I de kommende afsnit kan du læse om, hvad BMR er, samt hvorfor en præcis udregning af det er afgørende for et vellykket vægttab

Hvad er BMR?

BMR (basal metabolic rate) er en betegnelse for mængden af kalorier din krop forbrænder i løbet af dagen på egen hånd, uden at du gør noget.

Beregn din bmr for et vellykket vægttab

For at du kan tabe dig, er det vigtigt, at du kender din BMR. Den nøjagtige måling af din BMR hjælper dig med at planlægge en effektiv vægttabsplan baseret på dine individuelle kaloriebehov.

Nogle af dem, der lider af overvægt, bemærker, at kostomlægninger og motion ikke giver det forventede vægttab. Hvis dette er et problem for dig, så kan en beregning af din BMR være med til at strømline dit vægttab og sætte gang i den positive udvikling, der hidtil ikke er sket.

vigtigheden af nøjagtig måling

Det er vigtigt, at din BMR-beregning er fuldstændig nøjagtig. Der findes en lang række forskellige BMR-beregnere på nettet, hvor du skal indtaste dit køn, vægt og alder for derefter at få at vide, hvad din BMR er. Disse lommeregnere er meget unøjagtige og giver ikke altid et brugbart svar på, hvad din BMR faktisk er.

Mange forskellige faktorer bestemmer din BMR, såsom køn, alder, vægt, kropssammensætning (muskelmasse, fedtmasse osv.) og gener (arvelige faktorer). Uden at inddrage disse faktorer i målingen af din BMR, bliver målingen meget unøjagtig, hvorfor du ikke får noget ud af at bruge de BMR-beregnere, du finder på nettet.

Hvis du skal have målt din BMR, bør du få lavet en undersøgelse på en klinik, der er specialiseret i at gøre det.

beregn din bmr på gastriball

Hos Gastriball kan vi lave en helt præcis beregning af din BMR. Vi bruger avanceret udstyr, der giver en præcis og professionel måling af dit basalstofskifte.

Vi udfører beregningen via indirekte kalorimetri, som er en måling baseret på iltoptagelseshastigheden. Iltoptagelseshastigheden kan bestemmes ved at foretage en måling af patientens udåndingsluft og sammenligne denne værdi med den indåndede luft. Nedbrydning af kulhydrater, fedt og protein giver anledning til en energifrigivelse i kroppen, som er næsten identisk med mængden af ilt, som stofskiftet optager. Bmr calculation

Vi kan derfor måle iltoptagelseshastigheden, som vil være direkte proportional med energiudviklingen/mængden af forbrugte kalorier. Målingen udføres under fuldstændig standardiserede forhold for at sikre et korrekt resultat.

hvordan måleprocessen foregår på vores klinikker

Undersøgelsen består af to faser:

fase 1: forberedelse

Der er et par krav, der skal være opfyldt, før måleprocessen kan finde sted:

  1. Du skal faste i 8 timer (ingen mad, ingen drikkevarer og ingen rygning) før måleprocessen
  2. Normalt vand er tilladt
  3. Almindelig medicin er tilladt
  4. Beroligende midler og afslappende medicin bør ikke tages i fasteperioden, medmindre det er blevet taget dagligt i mere end en måned
fase 2: Måleprocessen
  1. Du kan sidde eller ligge under undersøgelsen
  2. Din næse vil blive fastspændt med næseklemmer
  3. Du vil trække vejret gennem et mundstykke
  4. Undersøgelsen tager ca. 10 minutter
  5. Du får dine resultater med det samme

Når den korte undersøgelse er overstået, vil en diætist gennemgå resultaterne sammen med dig, og der vil du modtage dine individuelle kostråd.

Vores klinikker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39 640 125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 10 10 10 902 svensk

+46 76 317 5411 engelsk og arabisk

Beregn BMI

Vægt: kg

Højde: cm

BMI: 0 kg/m²