BEREGN BMR HOS GASTRIBALL: VEJEN TIL DIT VÆGTTAB!

Hos Gastriball tilbyder vi beregning af din BMR (dit basalstofskifte).

Send en mail til mail@gastriball.flash.marketing eller ring til os på 91918888, hvis du er interesseret i at få målt din BMR – så kan vi aftale en tid. Måling af din BMR koster 1000 kr., men for patienter, som allerede har et forløb hos os, koster undersøgelsen 500 kr.

Her kan du læse om, hvad din BMR præcis er, samt hvorfor en nøjagtig beregning af din BMR er afgørende for et vellykket vægttab.

Hvad er BMR?

BMR (basic metabolic rate) betyder basalstofskifte og er en betegnelse for, hvor mange kalorier din krop forbrænder i løbet af dagen helt af sig selv – altså uden at du laver noget som helst.

BEREGN DIN BMR FOR ET VELLYKKET VÆGTTAB

For at du kan tabe dig, er det vigtigt, at du kender dit basalstofskifte. Den præcise måling af dit basalstofskifte hjælper dig nemlig med at planlægge en effektiv vægttabsplan baseret på dine individuelle kaloriebehov.

Nogle af dem, som lider af overvægt oplever, at kostomlægning og motion ikke giver det forventede vægttab. Kender du til dette problem, vil det være relevant for dig at få beregnet din BMR, da dette kan være med til at effektivere dit vægttab og sætte gang i den positive udvikling, som indtil nu er udeblevet.

VIGTIGT AT MÅLINGEN ER NØJAGTIG

Det er vigtigt, at din BMR-beregning er helt nøjagtig. Der findes en lang række forskellige BMR-beregnere på nettet, hvor du skal indtaste dit køn, vægt og alder for herefter at få fortalt, hvad din BMR er. Disse beregnere er meget upræcise og giver ikke altid noget brugbart svar på, hvad din BMR er.

Din BMR er nemlig betinget af en lang række faktorer som køn, alder, vægt, kropsammensætning (muskelmasse, fedtmasse osv.) og gener (arvelige faktorer). Uden at regne disse faktorer med i målingen af din BMR, bliver målingen meget upræcis, hvorfor du ikke får noget ud af at bruge de BMR-beregnere, du finder på nettet.

Skal du have målt din BMR, bør du få foretaget en undersøgelse på en klinik, der er specialiseret i at gøre det.

BEREGN DIN BMR HOS GASTRIBALL

Hos Gastriball kan vi foretage en helt nøjagtig beregning af din BMR. Vi anvender avanceret udstyr, som giver en præcis og professionel måling af dit basalstofskifte.

Vi foretager beregningen via indirekte kalorimetri, som er en måling baseret på iltoptagelses-hastigheden. Iltoptagelseshastigheden kan bestemmes ved at lave en måling på patientens udåndingsluft og sammenholde denne værdi med indåndingsluften. Nedbrydning af kulhydrater, fedt og protein giver anledning til en energifrigivelse i kroppen, som er næsten identisk med den mængde ilt, som forbruges ved forbrændingen.

Vi kan derfor måle iltoptagelseshastigheden, som vil være direkte proportional med energiudviklingen/mængden af kalorier som forbruges. Målingen foretages under helt standardiserede betingelser for at sikre et korrekt resultat.

SÅDAN FOREGÅR UNDERSØGELSEN HOS OS

Overordnet består undersøgelsen af to faser:

1

Forberedelse

8 timers faste (mad, drikkevarer og rygning). Almindelig vand er dog tilladt. Vanlig medicin kan indtages. Beroligende/afslappende medicin må dog kun indtages før undersøgelsen, hvis det er indtaget daglig i over en måned.

Det er en fordel at møde udhvilet. Ingen motion i 24 timer før undersøgelsen

2

Undersøgelsen

1. Du kan sidde eller ligge ned under undersøgelsen.
2. Næsen klemmes med næseklemmer.
3. Vejrtrækning foregår igennem mundstykke.
4. Undersøgelsen tager ca. 10 minutter.
5. Du får resultaterne med det samme.

Når den korte undersøgelse er udført, vil kostvejlederen gennemgå den sammen med dig,
og her vil du også modtage individuelle kostråd.

VORES KLINIKKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Gastriball Oslo

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.