Hvad er en ”Overstitch endokopisk gastroplastik”

Gastroplastik betyder ændring af mavens volumen eller form (eller begge dele). Ved endoskopisk gastroplastik (ESG) ændres både mavens form og volumen, ved at folde den indvendige væg af mavesækken. ESG er en simpel operation, der kan beskrives som værende et ikke-kirurgisk indgreb, idet man ikke behøver at foretage et kirurgisk snit på patientens krop.

Selve indgrebet udføres ved at føre endoskopet ind gennem munden og ned i mavesækken, hvor mavesækken så syes sammen indvendigt fra. Der vil ikke på noget tidspunkt under indgrebet, blive skåret eller fjernet væv, hvilket reducerer risikoen for efterfølgende komplikationer betragteligt. Efter indgrebet, vil mavesækken typisk blive reduceret med 40-50% i forhold til den oprindelige størrelse.

Udbyttet af en mavesæksreduktion er størst hos mennesker med en BMI mellem 30-40, og hvor de nødvendige livsstilsændringer har været en udfordring. Med andre ord vil ESG give dig den nødvendige forudsætning for, at du begynder at tabe dig.

Afspil video

Hvordan udføres indgrebet?

ESG udføres i fuld bedøvelse – også kaldet generel anæstesi. Selvom det udføres som en ambulant behandling, er den generelle anæstesi nødvendig for at udføre dette indgreb.

Kirurgen indsætter endoskopet og den avancerede tråd-anordning gennem munden, for at nå maven. Ved brug af en avanceret trådteknik, ”folder” kirurgen de indre lag i mavesækken ved hjælp af endoskopet, som så efterfølgende sys med en speciel overlock teknik. Herved opnås af mavesækkens volumen reduceres markant – typisk op til 40-50% sammenlignet med den oprindelige størrelse.

I modsætning til den traditionelle form for kirurgi, hvor kirurgen går ind gennem huden, efterlader denne form for indgreb ikke nogen kirurgiske ar. De små perforeringer der opstår i de indre lag i mavesækken, når folderne sys sammen, har en meget kort helingstid, sammenlignet med de mere traditionelle metoder.

Efter proceduren

Efter at have gennemgået ESG, er det meget vigtigt at drikke masser af væsker og fast føde skal undgås de efterfølgende 10-14 dage. Da indgrebet er ambulant, vil du blive udskrevet samme dag. Det er dog forventeligt at du vil føle stikkende smerter de første dage efter et indgreb, og den tilknyttede læge vil derfor udskrive smertestillende medicin til dig. Vitaminer og andre kosttilskud er nødvendigt i den første tid efter indgrebet. I nogle tilfælde vil dog et være nødvendigt, at fortsætte vitamine- og kosttilskud i en længere periode.

VORES KLINIKKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Scroll til toppen