GASTRIBALL

ESG

Hvad er en overstitch endoskopisk gastroplastik?

Gastroplastik betyder at ændre volumen eller formen af maven (eller begge dele). Ved endoskopisk gastroplasi (ESG) ændres både mavesækkens form og volumen ved at folde mavens indre væg. ESG er en simpel operation, der kan beskrives som værende et ikke-kirurgisk indgreb, da man ikke behøver at lave et kirurgisk snit på patientens krop.

Selve indgrebet udføres ved at føre endoskopet ind gennem munden og ned i maven, hvor maven så sys sammen indefra. Intet væv vil blive skåret eller fjernet på noget tidspunkt under proceduren, hvilket væsentligt reducerer risikoen for efterfølgende komplikationer. Efter proceduren vil mavens størrelse normalt være reduceret med omkring 40 % til 50 % i forhold til dens oprindelige størrelse.

Fordelene ved at reducere mavestørrelsen er størst hos personer med et BMI på mellem 30 kg/m² og 40 kg/m² (klik her at finde din), og for hvem de nødvendige livsstilsændringer har været en udfordring. Med andre ord vil ESG give dig de nødvendige betingelser for at starte dit vægttabsprogram.

Hvordan proceduren udføres

ESG udføres under generel anæstesi, på trods af at det udføres som ambulant behandling, hvilket betyder, at patienten vil blive udskrevet samme dag som proceduren.

Kirurgen indsætter endoskopet og den avancerede ledningsenhed gennem munden for at nå maven. Ved hjælp af en avanceret trådteknik "folder" kirurgen de indre lag af maven ved hjælp af endoskopet, som efterfølgende sys med en speciel overlockteknik. Dette resulterer i en betydelig reduktion af mavesækkens volumen - med op til 40-50% af dens oprindelige størrelse.

I modsætning til traditionelle operationsformer, hvor kirurgen udfører proceduren gennem huden, udføres denne type procedure gennem munden og efterlader derfor ingen operationsar. De små perforeringer, der opstår i de inderste lag af maven, når folderne sys sammen, har en meget kort helingstid, sammenlignet med de mere traditionelle metoder.

Consultation with the doctor
Efter proceduren

Efter at have gennemgået ESG er det meget vigtigt at drikke rigeligt med væske, men du skal undgå fast føde de efterfølgende 10-14 dage.

Da indgrebet er ambulant, bliver du udskrevet samme dag. Det forventes dog, at du vil mærke skarpe smerter de første dage efter indgrebet, og den tilknyttede læge vil derfor ordinere smertestillende medicin til dig.

Vitaminer og andre kosttilskud er nødvendige i en periode efter indgrebet. I nogle tilfælde vil det dog være nødvendigt at fortsætte vitamin- og kosttilskud i en længere periode.

Vores klinikker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39640125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 0704870207

Beregn BMI

Vægt: kg

Højde: cm

BMI: 0 kg/m²