GASTRIBALL

Patientvejledning

Forberedelse til indsættelse af en intragastrisk ballon

Kirurgen og sygeplejerskerne vil arbejde tæt sammen med dig for at forberede dig til din procedure. Du kommer til en forundersøgelse og vurderingstime, hvor du bliver spurgt om din almene tilstand, medicin du tager (hvis nogen) og tidligere operationer, du har gennemgået. I nogle særlige tilfælde kan din kirurg anmode om specifikke tests, såsom en ESG, røntgen eller blodprøver.

Du skal faste 8 timer før den intragastriske procedure.

Hvad du vil gennemgå under proceduren

Proceduren starter med, at du får lokalbedøvende spray i halsen og en afslappende intravenøs medicin. Efterfølgende vil sygeplejersken indsætte en plastikring mellem dine tænder for at holde din mund åben og beskytte dine tænder mod slangen. Så føres kikkerten gennem munden og ned i maven. Dette er ikke smertefuldt, og du vil være i stand til at trække vejret let. Det kan være nødvendigt at puste luft ind i maven for at få et bedre udsyn, det kan give dig en mærkelig følelse og give dig lyst til at bøvse. Ballonen sænkes ned i din mave, og derefter pustes den intragastriske ballon op med en saltvandsopløsning. Til sidst vil kikkerten (kikkerten) blive sat ind i maven en sidste gang for at dobbelttjekke om ballonen er i den rigtige position og korrekt oppustet.

Du vil være i stand til at vende hjem inden for en time, men du MÅ IKKE køre bil eller motorcykel resten af ​​dagen.

Procedure efter indsættelse af en intragastrisk ballon

De første 3-7 dage efter en intragastrisk ballonindsættelse kan du føle dig utilpas og kvalme. Den følelse forsvinder, og den forsvinder hurtigere, hvis du tager den ordinerede medicin efter vores nøjagtige anvisning. Det er vigtigt at tage medicinen, før kvalmen begynder.

Sammen med forundersøgelsen vil du få kostvejledning og anbefalede øvelser, som er afgørende for succesen med vægttabsbehandlingen.

Fjernelsesteknik

Efter 6-12 måneder vil den intragastriske ballon blive fjernet endoskopisk under lokalbedøvelse. Forberedelse kræver, at du er på flydende diæt i 3 dage før indgrebet, hvoraf de sidste 24 timer kun skal være på klar væske, efterfulgt af faste fra midnat. Efter fjernelse vil du blive udskrevet inden for en time.

Risici og komplikationer ved en intragastrisk ballon

Alle behandlingsindgreb er forbundet med risiko for komplikationer. Selvom risikoen er meget lille, og der vil blive gjort alt for at reducere og forhindre dem. Nogle af risiciene er:

  • Mavesår (kan forebygges ved at tage mavesyremedicin).
  • Diarré eller forstoppelse (kan nemt behandles med forskellige håndkøbsmedicin).
  • Aspirationspneumoni (Meget sjælden).
  • Sur refluks og halsbrand (kan forebygges ved at tage mavesyremedicin).
  • Punktion af intragastrisk ballon og intestinal obstruktion (ekstremt sjældent, kun få tilfælde er beskrevet i litteraturen).

Bemærk venligst, at ikke alle brugere vil være i stand til at opnå de samme resultater med en Gastriball® Maveballon.

Vores klinikker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39 640 125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 10 10 10 902 svensk

+46 76 317 5411 engelsk og arabisk

Beregn BMI

Vægt: kg

Højde: cm

BMI: 0 kg/m²