FORBEREDELSE TIL INDSÆTTELSE AF EN INTRAGASTRISK BALLON

Kirurgen og sygeplejerskerne vil arbejde tæt sammen med dig for at forberede dig på indgrebet. Du vil komme til en forundersøgelse og vurdering, hvor du vil blive spurgt om din almene tilstand og evt. medicinforbrug eller tidligere operationer. Din kirurg kan i nogle særlige tilfælde bestille bestemte undersøgelser, som f.eks EKG, røntgen eller blodprøver.

Du vil blive bedt om at faste 8 timer før den intragastriske procedure.

UDFØRELSE AF PROCEDUREN FOR EN INTRAGASTRISK BALLON

Proceduren begynder med, at du får lokal bedøvende spray i halsen og afslappende intravenøs medicin. Efterfølgende vil sygeplejersken indsætte en plastikring mellem tænderne for at holde din mund åben og samtidig beskytte dine tænder. Herefter føres kikkerten gennem munden og ned i din mave. Dette er ikke smertefuldt, og du vil være i stand til at ånde uden problemer. Det kan være nødvendigt at blæse luft for at få bedre oversigt i din mave. Dette kan også give en underlig fornemmelse, og det kan give dig lyst til at bøvse. Ballonen nedføres i din mave og derefter oppustes den intragastriske ballon med saltvandsopløsning. Endelig vil skopet (kikkert) føres ind i maven en sidste gang for at dobbelttjekke om ballonen er i den rigtige position og korrekt oppumpet.

Du vil være i stand til at vende hjem inden for en time men du MÅ IKKE køre hverken bil eller motorcykel resten af dagen.

FORLØBET EFTER INDSÆTTELSE AF EN INTRAGASTRISK BALLON

De første 3-7 dage efter en indsættelse af intragastrisk ballon, kan du føle dig utilpas og have kvalme. Dette vil gå over specielt hvis du indtager den ordinerede medicin nøjagtigt efter vores vejledning. Det er vigtigt at tage medicinen forud for indtræden af kvalme.

Sammen med forundersøgelsen, vil du blive instrueret i kostomlægning og motion, som er afgørende for succesen af behandlingen og dit vægttab.

FJERNELSESTEKNIK

Efter 6-12 måneder vil den intragastriske ballon blive fjernet endoskopisk i lokalbedøvelse. Forberedelse kræver, at du skal være på flydende kost i 3 døgn forud for proceduren, hvoraf det sidste døgn kun må være på klare væsker, efterfulgt af fasten fra midnat. Efter fjernelsen, vil du blive udskrevet inden for en time.

RISICI OG KOMPLIKATIONER VED EN INTRAGASTRISK BALLON

Alle behandlingsindgreb er forbundet med risiko for komplikationer. Selv om risikoen er meget lille og at der vil blive gjort alt for, at reducere eller forhindre disse. Blandt risiciene er:

  • Mavesår (kan forebygges ved indtagelse af mavesyremedicin).
  • Diarré eller forstoppelse (kan nemt behandles med forskelligt håndkøbsmedicin)
  • Aspirationspneumoni (lungebetændelse) ( sker ret sjældent)
  • Sure opstød og halsbrand (kan forebygges med indtagelse af mavesyremedicin)
  • Punktering af intragastrisk ballon og tarmobstruktion (sker meget sjældent og er kun beskrevet som enkelte tilfælde i litteraturen)

Du kan læse om GastriBall’s videnskabeligt dokumenterede virkning her!

Vær opmærksom på, at ikke alle brugere vil kunne opnå samme resultater med en GastriBall® Maveballon.

VORES KLINIKKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Scroll til toppen