SPØRGSMÅL OG SVAR

Efter indsættelse af maveballonen vil den blive fyldt med saltvand. Ballonen vil delvist fylde maven for at hjælpe en person med at føle sig mindre sulten, så vedkommende kan indtage mindre portioner mad og stadig føle sig tilfredsstilt af mængden.

Ballonen indføres i maven gennem munden uden behov for kirurgi. Lægen indsætter et endoskop kamera (gastroskop) ind i maven. Hvis der ikke observeres nogle abnormiteter, føres ballonen gennem munden og ned i spiserøret og ind i maven. Inde i maven fyldes ballonen med en steril saltvandsopløsning gennem et lille påfyldningsrør fastgjort til ballonen. Når den er fyldt, fjerner lægen røret ved forsigtigt at trække på den ydre ende, hvorefter ballonen ligger frit i maven.

Denne procedure udføres af en kvalificeret specialist gastroenterolog og uddannet plejepersonale.

Placering af ballonen tager ca. 20 minutter, hvorefter patienten overvåges i ca. 1 time, herefter vil patienten blive sendt hjem.

Maveballonen er designet til at hjælpe med vægttab hos mennesker, der ideelt set har 10 til 30 kg vægt at tabe. Patienten skal have en BMI på 27 og derover for at maveballonen kan tilbydes.

Det bruges tilmed til folk, der ikke er egnet til andre former for vægttabskirurgi. Brugen af maveballon kan medvirke til at reducere vægten før kirurgi, så risiciene reduceres i forbindelse med kirurgiske procedurer på overvægtige patienter.

Maveballonen kan placeres i maven i en periode på 6-12 måneder, perioden afhænger af hvor meget man ønsker at tabe sig og ballonen tilpasses herefter. Skulle din læge anbefale brug af ballonen i mere end 6 måneder, er det nødvendigt, at ballonen bliver erstattet med en ny.

Lægen vil placere et farvestof i ballonen kaldet Methlyene blåt. Dette vil hjælpe dig til at identificere en tidlig deflation eller lækage, da det vil ændre farven på din urin til grøn. Skulle dette ske, skal du meddele klinikken straks, så ballonen kan blive fjernet.

Maveballonen fjernes på samme måde, som den blev placeret; via spiserøret og munden. Ved anvendelse af et endoskopisk kamera, indfører lægen et kateter gennem munden og ind i maven. Ballonen vil derefter blive punkteret og tømt. Når ballonen tømmes, kan den gribes og fjernes.

I den første uge af proceduren bør du ikke planlægge nogle tunge aktiviteter. Når din krop har tilpasset sig ballonen, kan du fortsætte dine normale aktiviteter. Det er stærkt anbefalet at starte et regelmæssigt træningsprogram for at opnå bedre resultater.

Det er vigtigt for dig at forstå, at maveballon er et værktøj til at støtte vægttab og skal anvendes sammen med diæt, motion og et opfølgende program. Mængden af vægt, du taber og vedligeholder vil afhænge af, hvor tæt du følger din kost og langsigtede livsstilsændringer. Læs mere om GastriBall’s videnskabeligt dokumenterede virkning her!

Det er meget sandsynligt, at tilstedeværelsen af ballonen i maven kan forårsage kvalme eller opkastning i 5-7 dage efter placeringen. Vores klinik vil ordinere medicin til at hjælpe med at minimere disse potentielle bivirkninger, men disse kan forekomme i de første par dage.

I en periode på 5-7 dage, vil det være en god ide at tage fri fra sit arbejde på grund af mulighed for kvalme.

Der er mulighed for, at du kun vil tabe en lille del af din vægt. Dette afhænger selvfølgelig af dit engagement i forhold til kosten og din livsstil.

Der vil være ubehag de første par dage efter indgrebet. Efterfølgende vil maveballonen give dig en følelse af mæthed.

Du bør planlægge mindst 5-7 dages inaktivitet til at komme dig over proceduren. Man kan forvente en periode på op til 14 dage efter operationen med nedsat energi. Efterfølgende vil du være i stand til at genoptage normal aktivitet, men det afhænger også af, hvor hurtigt din krop vender sig til ballonen.

Det anbefales ikke at man drikker alkohol, mens man har maveballon.

Er der nogle fødevarer restriktioner?

Der er ingen fødevarer restriktioner, selvom du ikke har lyst til at spise så meget, som du plejer. Hertil kommer, at hvis du spiser fed mad eller slik, kan du føle dig utilpas. Overdreven overspisning mens ballonen er på plads, kan være farligt.

VORES KLINIKKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Scroll til toppen